Wat is logopedie?

Logopedisten houden zich bezig met allerlei stoornissen op het gebied van communicatie. Goede communicatie zorgt dat we elkaar begrijpen. Problemen met stem, spraak, taal, gehoor en/of slikken kunnen deze communicatie bemoeilijken, maar daar komt logopedie in beeld. Onze logopedist is gespecialiseerd in het behandelen van communicatiestoornissen, preventie, en onderzoek.

Logopedie is een vorm van gespecialiseerde paramedische zorg, waarbij we de ernst van de klacht zorgvuldig beoordelen voordat we met de behandeling beginnen. Je kunt bij ons terecht voor informatie, diagnostiek en behandeling van verschillende logopedische stoornissen. We staan klaar om jou te helpen.

Wat doet een Logopedist?
Een logopedist is als een communicatie-expert die therapie en advies biedt aan mensen die moeilijkheden ondervinden bij het communiceren. Deze professional werkt nauw samen met de huisarts, school, schoolarts, (kinder)fysiotherapeut en/of specialist. De logopedist speelt een cruciale rol bij het signaleren van spraak/taalstoornissen en kan, indien nodig, doorverwijzen naar andere specialisten.

Met expertise in stem, spraak, taal, gehoor en slikken, staat de logopedist klaar om individuen te helpen hun communicatieve vaardigheden te verbeteren en hun kwaliteit van leven te vergroten

Wanneer logopedie?

Ieder kind doorloopt zijn eigen spraak- en taalontwikkeling. In deze groeifase doen zich soms problemen voor. Logopedie biedt hulp aan kinderen die moeite hebben met taal, articulatie, afwijkend mondgedrag en lezen. Ook gedragsproblemen kunnen voortkomen uit taalproblematiek en gevolgen hebben voor de sociale ontwikkeling of het leren op school.

Herken je een van de onderstaande situaties?

  • Je kind maakt minder goede zinnen
  • Je kind begrijpt en verstaat niet goed wat je tegen hem of haar zegt
  • Je kind heeft een kleine woordenschat
  • Je kind kan moeilijk onder woorden brengen wat hij bedoelt’
  • Je kind heeft moeite zich duidelijk/verstaanbaar te maken

Vraag om advies.